Hardo Aasmäe ärasaatmine toimub 5. jaanuaril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Aasmäe.
Hardo Aasmäe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva õhtul õnnetuses hukkunud poliitiku, ühiskonnategelase ja Tallinna endise linnapea Hardo Aasmäe ärasaatmine toimub 5. jaanuaril kell 12.30 Tallinna Krematooriumis.

63-aastasele Aasmäele sai sai saatuslikuks trepist alla kukkumine. Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitusel sai politsei esmaspäeval kella 21.15 ajal väljakutse Tallinna kesklinna Pärnu maantee 15 maja juurde. Sündmuskohal selgus, et Aasmäe oli Westmani poe majas trepist alla kukkunud ja hukkus õnnetuskohal.

Hardo Aasmäe lõpetas 1969. aastal Tallinna 20. keskkooli. Ta lõpetas Tartu Riikliku Ülikooli majandusgeograafina ja saanud Leningradi Riiklikus Ülikoolis geograafiakandidaadi kraadi.

2001. aastast on Aasmäe Eesti Entsüklopeediakirjastuse juhatuse liige ja 2002. aastast peatoimetaja.

Aasmäe oli aastatel 1989-1991 NSV Liidu rahvasaadik ja 1990 1992 Tallinna linnapea. Ta oli Eestimaa Rahvarinde volikogu ja eestseisuse liige 1990–1991 ning üks Arengupartei asutajaid 1996.

Ta on aastaid teinud raadiosaateid ja kuulus alates 1998. aastast saatesarja «Mnemoturniir» Tarkade klubisse.

Mullustel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel oli ta Vaba Tallinna Kodaniku linnapeakandidaat.

Tänavustel Euroopa Parlamendi valimistel kandideeris ta Eesti Iseseisvuspartei nimekirjas, sai 2193 häält ega osutunud valituks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles