USA vabariiklaste asepresidendi - kandidaadi ümber lahvatas skandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariikliku partei asepresidendikandidaat Sarah Palin (keskel) koos perekonnaga - abikaasa Todd, tütar Bristol (paremal), tütar Piper, tütar Willow ja poeg Track
USA vabariikliku partei asepresidendikandidaat Sarah Palin (keskel) koos perekonnaga - abikaasa Todd, tütar Bristol (paremal), tütar Piper, tütar Willow ja poeg Track Foto: AP / Scanpix

USA vabariikliku partei asepresidendikandidaadi Sarah Palini ümber lahvatas skandaal.

Paljud vabariiklased on küsinud, kas nende presidendikandidaat John McCain tegi ikka õigesti kui nimetas asepresidendikandidaadiks Alaska kuberneri Palini ilma, et oleks naise tausta sügavamalt uurinud, kirjutab AFP.

USA ajakirjanduses on ringlemas väide, et  44-aastase Sarah Palini selle aasta aprillis sündinud laps ei ole mitte tema oma, vaid selle tõi ilmale tema 17-aastane tütar Bristol.

Väide, et Sarah Palin ei ole Downi sündroomiga Trigi nime kandva poisi ema, põhineb fotodel, mille tegemise ajal ta väitis end raseda olevat. Kuid samas ei ole märgata mitte mingeid väliseid märke, et naine rase oleks.

Samal ajal puudus Palini 16-aastane tütar mitmeid kuid koolist väidetava näärmepaistetuse tõttu.

Palin eitas, et ta tütar Bristol on Downi sündroomiga poja ema. Samas aga lisas, et ta tütar on praegu viiendat kuud rase. See on Palini sõnul kindel tõend selle kohta, et Bristol ei saa olla neli kuud tagasi sündinud lapse ema.

Alaska kuberneri Sarah Palini ümber on ka varem skandaalne olnud. Nii näiteks süüdistati teda ametivõimu kuritarvitamises ja avalikusse jõudis juhtum, kus naise abikaasa Todd jäi üle 20 aasta tagasi purjus peaga autoroolis vahele.

Palini minevikust on teada ka niinimetatud «Trooper-gate`i» skandaal, milles Palin olevat sundinud politseijuhti töölt vallandama politseiniku, kes ta õest lahku läks.

Demokraatide presidendikandidaadi Barack Obama arvates puudub Alaska kuberneril asepresidendi jaoks vajalik poliitiline kogemus.

Vabariiklased ei jäänud vastust võlgu ja sõnasid, et varem Alaska väikelinna linnapeana ja nüüd Alaska kubernerina töötaval Palinil on rohkem kogemusi kui senaator Obamal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles