Aastalõpukava kriitika: kolme peale kokku kannatas vaadata küll

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aastavahetus Kanal 2ga». Teet Margna ja Kristjan Jõekalda
«Aastavahetus Kanal 2ga». Teet Margna ja Kristjan Jõekalda Foto: Ardo Kaljuvee / Kanal 2

«Neli rööbastel,» tavatses mu emakeeleõpetaja hinnata kirjandit, millest oli näha, et autoril on küll mõned head ideed olnud, kuid teostus jätab kõvasti soovida. Sama hindega, neli kahe miinusega (4=), võib summaarselt hinnata Eesti kolme telekanali aastavahetusprogrammi.

Aastalõpuprogramm on iga telekanali kullaproov, mis annab võimaluse oma kõige paremad, vaimukamad ja säravamad ideed ning telenäod kokku koguda, tolmust puhtaks pühkida ja ekraanile lasta. Aga neid on vähe! Näiteks Peeter Oja ja Anne Veski esinesid pea samal ajal eri telekanalites.

2014 ei saanud kuidagi läbi parodeerimiseta, tundub, et see on nüüd meelelahutusliku tele peamine žanr. ETVs tegi otsa lahti Hannes Võrno ja Peeter Oja saatekülaline, võrratu näitlejanna Elisabet Reinsalu. Hästi parodeeris, pealegi pole varem tähele pannud, et ta selliste sketšidega avalikult üles astuks. Talle sekundeeris noor näitleja Priit Pius saates «Rahvasaadik Pius» (tekst Paavo Piik). Kõik oli kena, eriti vaimukalt mõjus riigikogu kõnetoolis esitatud Matthew McConaughey monoloog (filmist «Wall Streeti hunt»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles