Analüütikud ennustavad sünget aastat

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRAPHIC NEWS

Võimalik uus Moskva ja ülejäänud maailma vastasseisust tingitud lennukatastroof, kahe NATO riigi terav vastasseis ja Euroopa Liidu vastaste parteide triumf mitmes Euroopa riigis on sündmused, mida ennustavad rahvusvahelised analüütikud alanud aastaks.

«Järjekordne lennunduskatastroof suurendab pingeid Venemaa ja ülejäänud maailma vahel,» prognoosib Business Insideri veergudel 2015. aastaks ajakirjanik Pierre Bienaimé. Tuues välja Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia lennuki huku ainulaadset õudu, hoiatab ta võimaliku uue õhutragöödia eest.

Bienaimé meenutab, et mitu kuud enne MH17 allatulistamist – mullu märtsis – oleks Vene sõjalennuk peaaegu kokku põrganud Rootsi reisilennukiga, mille pardal oli 132 inimest, ning katastroofi suudeti vältida vaid tänu heale nähtavusele ja SASi piloodi tähelepanelikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles