Enamikku lennuõnnetuse ohvritest pole leitud

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohvrite säilmetega kirstud Pangkalan Bunis Indoneesias.
Ohvrite säilmetega kirstud Pangkalan Bunis Indoneesias. Foto: SCANPIX

Ligi nädal pärast seda, kui Indoneesia provintsipealinnast Surabayast Singapuri teel olnud reisilennuk 162 inimesega pardal jäi kadunuks, kestavad Jaava merel endiselt lennuki ja selle ohvrite otsingud. Eilseks oli leitud 30 hukkunu surnukehad, kuid 132 inimest on endiselt kadunud ning leitud pole ka lennuki pardasalvesteid.

Kuigi juba teisipäeval avastati sonarite abil Jaava mere põhjas lennu QZ8501 vraki arvatav asukoht ning toodi välja esimesed surnukehad, polnud eilseks Malaisia lennufirma AirAsia Airbus A320-200 vrakini jõutud. Leitud on vaid lennuki tükke, mille hulgas on BBC andmetel ilmselt ka maandumisklapp. Vrakk lebab tõenäoliselt 25–30 meetri sügavusel meres ning raskete ilmaolude tõttu pole tuukrid selle arvatava asukoha juurde saanud laskuda.

Ilmateate kohaselt ei ole ilma paranemist oodata enne pühapäeva. Meteoroloogide sõnul puhub otsingupiirkonnas vähemalt nädala lõpuni tugev tuul ning on oodata vihma ja kuni neljameetriseid laineid. Samuti raskendavad otsinguid tugevad merehoovused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles