Neljandik suurperedest vajab abi laste huvitegevuseks

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed staadionil jalgpalli mängimas.
Lapsed staadionil jalgpalli mängimas. Foto: Andres Haabu

Lasterikaste Perede liidu president Aage Õunap ütles eile lasterikaste perede jõulupeol, et neljandik suurperedest vajab abi laste huvitegevuseks, vahendab Eesti Rahvusringhääling.

Nelja ja enama lapsega peresid on Eestis veidi üle 4000, kuid Lasterikaste Perede liidu president Aage Õunap ütles, et sotsiaalsüsteemi järgi võib lapserikkaks pereks pidada juba ka kolmelapselisi.

Tema sõnul mõeldakse Eestis üha enam suurte perede hoidmisele. Lisaks toimetulekule on tema hinnangul suurperede jaoks tähtsad ka teenused, näiteks et lasteaias oleks võimalik ja taskukohane käia ning suurpere pääseks ka maapiirkonnast keskusesse ja suurperede lapsed saaks osa huviharidusest.

Õunapi arvates on elu keerulisem suurperedel, kes elavad ääremaal ja maakonnakeskusest kaugel. Kõige kriitilisemaks peab ta aga nende perede olukorda, kus vanemad käivad tööl ning pere tuleb ots otsaga kokku, kuid üle ei jää midagi selleks, et minna lastega teatrisse või ise hambaarsti juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles