Jüri-Ott Salm: eelarvestus linnas

Jüri-Ott Salm
, Tartu linnavolikogu liige (Vabakund)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri-Ott Salm.
Jüri-Ott Salm. Foto: Margus Ansu / Postimees

Linnavõimu tegevussuundi väljendava koalitsioonilepingu järgi on Tartu «kodanike linn», kus normiks on «avatud linnajuhtimine» ning «linnavõim hoolib kõigist linnaelanikest ja peab nendega dialoogi». Eelarve koostamine on üheks oluliseks proovikiviks, kas ja kuivõrd linna juhtimine on ka tegelikult avatud.

Volikogu praegusele koosseisule oli see juba teine kord arutada linna eelarvet ja võrreldes 2014. aasta eelarve kinnitamisega on selle käsitlemisel tõesti toimunud mõningaid muutusi.

Meie valimisliit nõuab juba teist aastat linna osakondade ja allasutuste poolt esitatud, kuid eelarvesse mitte mahtunud rahataotluste avaldamist ning põhjendusi kulude prioriteetimise kohta. Oleme kuulnud igasugu vabandusi, miks ei saa eelarvetaotlusi hetkel veel avaldada, ja lubadusi, et millalgi selleni siiski kavatsetakse jõuda, kuid viimasel volikogu istungil saime koalitsiooni sõnavõttudest teada, et eelarvesoove avalikustada pole siiski mõistlik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles