Enim köitis ostjaid Kersna raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu 2014. aasta enim müüdud raamat tuli telemees Vahur Kersna sulest. Novembri lõpul ilmunud raamat «Ei jäta elamata» kirjeldab autori võitlust raske haigusega.

«Vahur Kersna tuli ja võitis,» kommenteeris Rahva Raamatu turundusjuht Airi Ilisson-Cruz. «Vähem kui kuu ajaga ehk juba enne jõule positsioneerus see edetabeli tipus ja on nüüdseks kindlalt ületanud ka Kersna eelmise raamatu «7x7» läbimüügi.»

Teisel kohal aasta edetabelis on Valdur Mikita «Lingvistiline mets» ning kolmas menuk on Juhan Aru, Kristjan Korjuse ja Elis Saare «Matemaatika õhtuõpik».

Enim müüdud ilukirjandusteoste esikümnest leiab peamiselt eestlaste kirjutatud raamatuid ja näib, et ostjad harrastavad aktiivselt tugitoolireise.

Enim ostetud ilukirjandusteoseks kujunes Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare «Meie aasta Siberis» ning Petrone Prindi «Minu»-sarja reisiraamatuid mahtus edetabelisse koguni kolm: «Minu Istanbul», «Minu California» ja «Minu Narva». Reisiraamatute kõrval osteti kõige rohkem Indrek Hargla teost «Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika», samuti oli ostjate hulgas populaarne Andrus Kivirähki «Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust».

«Ilukirjanduse edetabelist leiab ka mõned rahvusvahelised menukid, näiteks tõusis kõrgele kohale lugu kilpnäärmevähki põdevast 16-aastasest Hazelist (John Greeni «Süü on tähtedel»). Samuti teeb juba teist aastat müüginumbreid E. L. Jamesi «Viiskümmend halli varjundit»,» lisas Ilisson-Cruz.

2014. aasta lastekirjanduse edetabeli tipus on rahvusvahelised filmikangelased. Esikohal on filmiraamat «Lumekuninganna ja igavene talv», teisel kohal «Maša ja karu» ning kolmandal «My Little Pony». Esikümnesse mahuvad ka sellised tegelased nagu Lotte, Sipsik, Jänku-Juss ja Laura ning kaks kooliealistele mõeldud «Minecrafti» käsiraamatut.

E-raamatute esimenukiks osutus samuti «Apteeker Melchior», teisele kohale tuli «Viiskümmend halli varjundit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles