Eralasteaial lasub pettusekahtlus

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: KROONUAIA TÄNAVA KARU LASTEAED : TARTU, EESTI, 02JAN15 -  
Pildil Kroonuaia 66a aadressil tegutsev Karu lasteaed.
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: KROONUAIA TÄNAVA KARU LASTEAED : TARTU, EESTI, 02JAN15 - Pildil Kroonuaia 66a aadressil tegutsev Karu lasteaed. kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavalitsus tegi politseile avalduse, paludes hinnata, kas eralasteaiapidaja Väike Karu on pannud toime kuriteo, võltsides üürilepingul allkirja ja küsides linnalt investeeringutoetust fiktiivse üürilepingu alusel.

Skandaal on puhkenud Kroonuaia 66a asuva 20-kohalise lasteaia ümber, mille OÜ Väike Karu rajas 2012. aastal ja küsis selleks ka Tartu linnavalitsuselt investeeringutoetust. Kord nägi ette 1438 eurot lapse kohta ehk ühtekokku 28 760 eurot, mille linn ka välja maksis. Kohustus on teenust osutada kümme aastat.

Investeeringutoetuse saamiseks esitas Väike Karu linnale üürilepingu aastani 2022, millel üürile võtja poolt on juhatuse liikme Marko Silma allkiri ning üürile andja MTÜ Eesti Üliõpilaskondade Liidu poolt Garry Koorti nimi. Läinud aasta lõpul selgus, et Koort ei tea sellest üürilepingust midagi ega ole sellele ka alla kirjutanud. Ta väitis, et see allkiri pole tema omaga isegi sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles