Kersti Esnar: perearsti teenuste ring peaks olema laiem

, Haigekassa hinnakujunduse talituse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa hinnakujunduse talituse juht Kersti Esnar
Haigekassa hinnakujunduse talituse juht Kersti Esnar Foto: Erakogu

Esmatasandi tervisekeskuse mõiste alla kuuluvad haigekassa hinnangul eelkõige perearsti ja tema meeskonna osutatavad teenused. Seega on eesmärk sama rahastamismudeli juures laiendada perearstiabi teenuste paketti ning toetada esmatasandi tervisekeskuste arengut.

Meie arvates võiks tulevikus perearsti kaudu muu hulgas rahastada ka füsioteraapiat, koduõendus- ja ämmemandusteenuseid. See tugevdaks perearsti koordineerivat rolli esmatasandi tervisekeskuses. 

Praegu saab perearst oma nimistu patsientidele sisse osta füsioteraapia teenuseid, aga tal ei ole õigust palgata füsioterapeuti. Selle võimaluse loomiseks tuleb muuta tervishoiuteenuste korraldamise seadust. Samas ei pea kõik eespool nimetatud teenuseosutajad tingimata koonduma üheks juriidiliseks isikuks, vaid teenuste osutamist on võimalik korraldada omavaheliste lepingutega. Kehtiva regulatsiooni muutmiseks on tarvilik laiem arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles