Keskkonnaametnik: Narva veehoidla tühjaks laskmine kahjustaks ka Venemaad ennast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tanel Mazur / SL Õhtuleht

Kuigi suursaadik Martin Helme arvates võib idanaaber Eesti karistamiseks Narva veehoidla tühjaks lasta, siis keskkonnaministeeriumi asekantsler sellesse ei usu, kuna see samm oleks ka Venemaale kahjulik.

Narva veehoidla tühjaks laskmine ei oleks Vene poolele kasulik, kinnitas Kuku raadio hommikuprogrammile Eesti - Vene piiriveekogude kaitse ja kasutamise ühiskomisjoni kuuluv keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv.

Kui idanaaber veehoidla tühjaks laseks, jääks seisma Narva elektrijaam.

Liivi sõnul üleöö veehoidlat tühjaks lasta ei saa ja praegu ei ole näha mingeid märke, et see samm ette võetaks. Narva veehoidla vett on vaja ka Venemaal, seda oma hüdroelektrijaama töölhoidmiseks.

Ta lisas, et välja on arvutatud, kui kiiresti langeks vesi veehoidlas Eesti jaoks kriitilise piirini ja on ka olemas tegevuskava, mis sel puhul käiku lastakse.

Liiv rõhutas, et praegu pole see päevakorral. Eelmisel nädalal ütles endine Eesti suursaadik Moskvas Mart Helme Kuku raadiole, et just Narva elektrijaamale vajaliku vee kinnikeeramine võib olla Venemaa järgmine samm Eesti suunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles