Loodusõpetus: õpilane astub õpetaja rolli

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaslava valla Sillaotsa kooli 5. klassi poisid vaatavad esmalt, mida „Osooni” saate tegijad veeloomade kohta räägivad, ning seejärel jagavad kuuldut ka klassikaaslastega.
Haaslava valla Sillaotsa kooli 5. klassi poisid vaatavad esmalt, mida „Osooni” saate tegijad veeloomade kohta räägivad, ning seejärel jagavad kuuldut ka klassikaaslastega. Foto: Margus Ansu

Väikese Sillaotsa kooli 5. klassi loodusõpetuse tunnis paneb õpetaja Airi Saarmäe õpilased hoopis ise õpetaja rolli ning annab neile abimeheks „Osooni” loodussaate.

Parasjagu on viiendikel käsil jõeelustiku õppimine. Esmalt teeb õpetaja lastega kiire mängu eelmises tunnis omandatu meelde tuletamiseks. Suurel ekraanil on kirjas teemakohased sõnad, mille kohta õpilased peavad „Aliase” mängu stiilis küsimusi küsima, ning kaks tahvli ees olevat õpilast üritavad kiiruse peale kärbsepiitsaga tabada õiget sõna.

Seejärel saab iga laps ülesande tutvuda põhjalikumalt ühe jõelooma või -linnu eluviisidega. Selleks suundutakse üle koridori arvutiklassi, kus teisel pool arvutiekraani asuvad õpetajateks „Osooni” saate tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles