Urmas Klaas: lastesõbralik Tartu lastesõbralikus Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas.
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Meie iseseisvuse tähtsaim küsimus on rahvusena kestma jäämine. Meil võib olla tagatud julgeolek, väike riigivõlg, edukad ettevõtted ja üle ilma tunnustatud kultuurisaavutused, kuid kui statistikakõver näitab paari põlvkonna kaugusel terendavat hääbumist, on lugu kehvapoolne.

Just soovides rohkem sünde ja iibe pöördumist positiivseks tuli Reformierakond 2003. aasta valimiste eel välja mõttega vanemahüvitisest, mis säilitaks lapsega kodus olevale vanemale senise sissetuleku vastavalt makstud sotsiaalmaksule. Vanemapalk sai reaalsuseks, sündide arv kasvas taas. 2010. aastal oli Eesti iive korraks positiivne.

Kriisiaeg muutis just paljude lastega perede elujärje kehvemaks. Kui vanematel pole tööd, kannatavad lapsed. Just seetõttu algatasime erakonnana 2011. aastal vajaduspõhiste lastetoetuste reformi, mis on ellu viidud ja kahekordistab vähekindlustatud perede lastetoetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles