Eesti suursaadik Soomes andis üle volikirja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tarmak koos abikaasa Tiina Kaalepiga presidendi vastuvõtul.
Mart Tarmak koos abikaasa Tiina Kaalepiga presidendi vastuvõtul. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna andis Eesti Vabariigi suursaadik Soome Vabariigis Mart Tarmak president Tarja Halonenile üle volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rõhutas Eesti suursaadik Mart Tarmak kahe riigi väga häid ja eriti lähedasi suhteid kõigis valdkondades. Soome president Tarja Halonen märkis Eestit Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD) liitumise ja euro peatse kasutusele võtu puhul õnnitledes, et Soomele on mõlemast palju kasu olnud.

Kaitsepoliitika üle mõtteid vahetades, viitas suursaadik Tarmak mõlema riigi rahva tugevale kaitsetahtele, mis väljendub küsitlustest tulenevast suurest toetusest üldisele sõjaväekohustusele kummaski riigis. Suursaadik Tarmaku meelest lõi kohtumisele koduse õhkkonna harukordne võimalus rääkida teise maa riigipeaga emakeelt, sest vestlus toimus vaheldumisi eesti ja soome keeles.

Suursaadik Tarmak ja president Halonen kõnelesid veel  Euroopa Liidu liikmesmaade koostööst arengukoostöö vallas ning tsiviilaspektist kriisiohjamisel.

Mart Tarmak sündis 1955. aastal Tallinnas. 1978. aastal lõpetas Tartu Ülikooli keemia erialal ning lisaks õppis aastatel 1981-1986 Vilniuse Ülikoolis kaugõppes
ajakirjanduse erialal ja 1991-1992 Lissaboni Ülikooli juures portugali keelt.


1990-1992 oli Mart Tarmak Eesti ajutine asjur Vilniuses, 1992-1993 välisministeeriumi nõunik. Aastatel 1995-1997 töötas Mart Tarmak kaitseministeeriumis nõunikuna. 1998 - 2003 oli Tarmak vabakutseline tõlk. Aastail 2003- 2006 töötas Mart Tarmak välisministeeriumi poliitikaosakonnas. 2006 - 2010 oli Tarmak suursaadik Portugalis ja aastast 2008  mitteresideeriv suursaadik Marokos.

Mart Tarmak on abielus, tal on täiskasvanud poeg. Mart Tarmak räägib inglise, leedu, soome, vene, hispaania, portugali ja läti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles