Linnavolinik pärib Pihlilt mupo lühinumbri kohta aru

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitseinik menetleb valesti parkimise juhtumit.
Munitsipaalpolitseinik menetleb valesti parkimise juhtumit. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitas täna abilinnapea Jüri Pihlile arupärimise selle kohta, miks kehtib mupo lühinumbril 14410 helistades eritariif, millest helistajaid ei teavitata.


Kruusimäe teatas mupole kalameestest, kes Pae karjääri tiigile kalale minnes oma autod hoolimatult Laagna tee äärde pargivad.

Kruusimäe püüdis ohtliku liiklusolukorra tekitajatest teavitada nii politseid kui Tallinna abitelefoni ja jõudis lõpuks muposse. «Helistasin ka munitsipaalpolitseisse numbril 14410 ja võin öelda, et mind teenindati äärmiselt viisakalt. Ma olin väga rahul. Rahul ei olnud ma aga siis, kui mõni aeg hiljem vaatasin enda telefoniarvet,» rääkis Kruusimäe volikogu kõnepuldist.

«Tuleb välja, et mupole helistamine on eritariifiga. Tallinna kodanik maksab makse, mille eest peetakse ka mupot üleval. Mupo reklaamib enda kodulehel, et anna teada, kui midagi näed ja see on veel tasuline,» ütles linnavolinik.

Nii päribki Kruusimäe Pihlilt aru: «Esiteks, miks ei ole mupo kodulehel helistamist propageeriva reklaami juures kirjas kõneminuti hinda? Teiseks, miuda teeb mupo selle rahaga, mis linlastelt poolsalaja sisse kasseeritakse? Kolmandaks, miks on mupo telefoniliin üldse tasuline? Ja lõpuks, millal härra abilinnapea likvideerib niisuguse ebaeetilise olukorra ja võimaldab linlastel mupole jälle tasuta helistada?»

Mupo pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul ei kehti munitsipaalpolitsei ameti lühinumbrile 14410 helistamisel eritariifi ja teenusele rakendub ainult sidevõrgu kõne hind, mis sõltub helistaja sidevõrgu operaatorist.

«Iga sidevõrgu operaator kehtestab oma võrgust lühinumbrile helistamisel oma hinnad. Hinnad mupo lühinumbrile 14410 helistades on EMT võrgust 3,56 kr/min, Elisa võrgust 3,56 kr/min ja Tele2-st 3,50 kr/min,» teatas Lestberg.

Lühinumber on number, mille pikkus ei ületa viit numbriühikut ja mis tagab tarbijale telekommunikatsioonivõrgu operaatori või telekommunikatsiooniteenuse osutaja või üleriigiliste eri- ja teabeteenistuste lihtsustatud valimise.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles