Uus USA sõdurite üksus saabub Eestisse nädala lõpus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid koos soomustransportööriga Stryker Tapal.
USA sõdurid koos soomustransportööriga Stryker Tapal. Foto: Liis Treimann

Oktoobri alguses Eestisse saabunud Ühendriikide 1. ratsaväediviisi 8. ratsaväerügemendi mehhaniseeritud jalaväekompaniil täitub Tapa sõjaväelinnakus kolm kuud ning uus rotatsioon saabub selle nädala lõpus.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja Roland Murofi sõnul saabub uue üksuse eelgrupp homme ning ülejäänud sõjaväelased pühapäeval. Eelgrupp vaatab siinsed tingimused üle ja samuti mõeldakse läbi, milliseid õppusi tegema hakatakse.

Uued sõdurid kuuluvad Ühendriikide 2. ratsaväerügementi ning teenivad Saksamaal. Eestisse jäävad nad orienteeruvalt kolmeks kuuks. Tegemist on soomusüksusega ja nad toovad Tapale oma oma tehnika. Nende varustusse kuulub sarnane soomustehnika nagu praegusel üksusel.

Praegu Tapal viibivast üksusest on osa juba lahkunud ning alles on vähendatud koosseis.

Täpsustus: kaitsevägi teatas, et erinevalt esialgu edastatud infole, võtab uus üksus kaasa oma tehnika, mitte ei kasuta oktoobris Tapale toodud soomustehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles