Suusahullud korraldavad tuuri

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de Suusahullud peeti hoolimata vähesest lumest ka möödunud aastal, esiplaanil trotsib tõusu Tuulika Mölder.
Tour de Suusahullud peeti hoolimata vähesest lumest ka möödunud aastal, esiplaanil trotsib tõusu Tuulika Mölder. Foto: Meelis Palover

Reedel, laupäeval ja pühapäeval saavad suusatajad ennast proovile panna, sest Tartus ja Otepääl leiab aset Tour de Suusahullud. Võisteldakse nii sprindi- kui ka pikematel distantsidel.

MTÜ Suusahullud esindaja Andres Laur selgitas, et ürituse Tour de Suusahullud idee sündis juba 2010. aasta sügisel ja oli inspireeritud populaarsest suusavõistlusest Tour de Ski. Lauri sõnul oli korraldajate eesmärk teha Eestis esimest korda mitmepäevane suusavõistlus harrastussportlastele.

Tuuri esimene etapp on alati olnud lühidistants ja seda on olenevalt lumeoludest üritatud korraldada Tartu Tähtvere spordipargis. Ka tänavune esimene etapp on vähemasti praegu nõnda planeeritud. Laurile meenus, et kord tuli lumevaese ilma tõttu midagi muud välja mõelda. «Tour de Suusahullude teisel hooajal olid lumeolud nõnda kehvad, et proloog toimus Aura veekeskuses ning sõiduviisiks oli ujumine,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles