Marika Tuus-Laul: elu võimalikkusest väljaspool pealinna

, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Tuus-Laul
Marika Tuus-Laul Foto: TPM

Märt Meesaku arvamuslugu «Vajame Eestit kõikjal Eestis» 18. detsembri Tartu Postimehes annab põhjust poleemikaks, võimaluse vastamiseks ning mõningate seisukohtade ümberlükkamiseks.

Autor kirjutab, et Tallinna tasuta ühistransport kiusab väikevaldu, tõmmates neilt ära inimesi, see olevat omakorda karuteene maapiirkondadele. Väide ise on muidugi absurdi piiril: keegi ei tule ju Tallinna elama, et lihtsalt bussiga tasuta sõita. Tullakse ikka sinna, kus on töökohad.

Aga kas lugupeetud poliitik, kes vaevalt ühissõidukit kasutab, on üldse oma autoistmelt kaugemale vaadanud ja teab, kui palju Keskerakonna üks põhilubadus valimistel – tasuta ühistransport maakonnaliinidel – üle kogu Eesti inimesi aitaks?

Tuhanded perekonnad, kellel on iga euro arvel, võidavad sellest väga palju. See võimaldaks paremini ligi pääseda töökohtadele, mis asuvad kaugel kodukohast ja on tihtilugu ainult maakonnakeskustes. Külarahvas pääseks rohkem liikuma. Elavneks majandus nii Tartus, Jõgeval, Viljandis kui valdades. Elu oleks mugavam ja inimene hoiaks palju raha kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles