Neitsi Maali pälvisid küüditamisfilmi tegijad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filmiajakirjanike Ühing nimetas eile möödunud aasta filmiks Martti Helde teose «Risttuules» – 1941. aasta 14. juuni küüditamisest jutustava mustvalge mängufilmi.
Eesti Filmiajakirjanike Ühing nimetas eile möödunud aasta filmiks Martti Helde teose «Risttuules» – 1941. aasta 14. juuni küüditamisest jutustava mustvalge mängufilmi. Foto: Sander Ilvest

Eesti Filmiajakirjanike Ühing nimetas eile möödunud aasta filmiks Martti Helde (ülemisel pildil) teose «Risttuules» – 1941. aasta 14. juuni küüditamisest jutustava mustvalge mängufilmi, mis on üles võetud eksperimentaalses võtmes.

 Sõpruse kinos rivistati auhinna üleandmiseks eile üles filmi tegijad Erik Põllumaa (vasakult), Martti Helde, Tarmo Song, Liis Nimik, Liisi Roht, Liis Plato, Reet Brant ja Pärt Uusberg. Stsenarist ja režissöör Martti Helde oli võidu üle silmanähtavalt rõõmus ja tänas kogu filmi meeskonda. «See kõik on ühise töö vili,» ütles ta. Aasta filmiga kaasnev auhind Neitsi Maali tuli talle ootamatult.

«Ma ei mõelnud üldse sellele, sest vaatan pigem edasi kui tagasi. Aga muidugi on hea meel ja uhke tunne, et «Risttuules» nii auväärsete filmitegijate kõrval asub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles