Viljandi koolitulistaja viidi täna Tartu vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. oktoobril kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja.
27. oktoobril kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna eksperdid on öelnud, et neil ei ole enam vaja koolitulistamises kahtlustatavat poissi raviasutuses jälgida, siis esitas prokuratuur kohtule taotluse noormehe vahistamiseks. Poiss viidi politsei kinnitusel täna Tartu vanglasse.

Kuna arstide hinnangul vajas oktoobris Viljandi Paalalinna gümnaasiumis õpetajat tulistanud 15-aastane poiss viivitamatut ravi, siis paigutati ta esialgu arstide järelevalve alla.

Kriminaalmenetluse raames määrati noormehele ka statsionaarne ekspertiis, mille läbiviimiseks paigutati poiss ka kohtumääruse alusel sundkorras raviasutusse.

Ekspertiis pidi valmima esmaspäevaks, kuid eksperdid teatasid, et vajavad akti vormistamiseks lisaaega. Uurija pikendaski ekspertiisi tegemise tähtaega kuu võrra.

Samas on eksperdid ka öelnud, et neil ei ole enam vaja noormeest raviasutuses jälgida, teatas prokuratuur.

Seetõttu esitas prokuratuur kohtule taotluse õpetaja tapmises kahtlustuse saanud noormehe vahistamiseks, kuna esineb tõenäosus, et poiss võib vabaduses jätkuvalt toime panna tegusid, mis ohustavad teiste inimeste elu ja tervist.

Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse. Eile sai noormees haiglast välja ja ta võeti kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla. Politsei kinnitas Postimehele, et täna viidi ta üle Tartu vanglasse.

Justiitsministeeriumi kinnitusel hoitakse alaealisi vange täiskasvanud vangidest eraldi. Nende jaoks on vanglas eraldi osakonnad või kambrid. Meessoost alaealised süüdimõistetud paiknevad Viru vanglas, naissoost alaealised Harku ja Murru vanglas.

Alaealised vahistatud paiknevad Viru vanglas. Alaealised vangid võivad seoses menetlustoimingute või kohtuistungitega viibida lühiajaliselt ka Tartu või Tallinna vanglas.

27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss avas tule oma isa seaduslikust relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis.

Poiss ütles uurijale, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud.

Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Uurimist korraldab Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles