Lasteaedasid kummitab kokapõud

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa lasteaed oli kokkade puuduse tõttu sunnitud oma köögi erafirmale välja rentima. Nüüd teevad lasteaias kohapeal süüa Baltic Restaurants Estonia AS-i palgal olevad kokk-juhataja Kristine Spilevoi (vasakult), kokk Riin Paama ja abitööline Maarika Metskaev.
Maarjamõisa lasteaed oli kokkade puuduse tõttu sunnitud oma köögi erafirmale välja rentima. Nüüd teevad lasteaias kohapeal süüa Baltic Restaurants Estonia AS-i palgal olevad kokk-juhataja Kristine Spilevoi (vasakult), kokk Riin Paama ja abitööline Maarika Metskaev. Foto: Margus Ansu

Kui mõne lasteaia kokk peaks juhatajale teatama pensionile minekust, annab see lasteasutuse elule korraliku põntsu. Kokka, kes oleks huvitatud lastele lihtsa ja maitsva söögi valmistamisest, naljalt ei leia.

Tartu Maarjamõisa lasteaia senised kokad, ema ja tütar, lahkusid läinud aastal töölt, kuna ema jäi pensionile. Kui lasteaia direktor Kai Kens ja majandusjuhataja Reet Hermet asusid suvel uusi kokkasid otsima, nägid nad, et huvilistel oli ebanormaalselt suur palgasoov, ent puudus suures köögis töötamise kogemus.

«Lõpuks sain tööle kaks noort inimest, kelle puhul selgus, et nad ei ole kunagi teinud kolmesajale lapsele süüa. Nad ei teadnud, kui palju suhkrut tuleks karamellkisselli jaoks pruunistada või et kui vahukoort teha, võib see võiks muutuda,» meenutas Kens.

Nii oli ta kaks kuud ise köögis ja jälgis kokkade tööd. Lõpuks aga otsustas, et ei saa sedasi jätkata ning täielikult remonditud lasteaia köök tuleb erafirmale välja rentida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles