Suur ülevaade: lasnamäelased saavad golfiväljaku, spordikompleksi ja sauna

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel võib tänavuse aasta kuulutada ehitusaastaks, sest linn ning arendajad on käsile võtnud ambitsioonikad arendused. Lasnamäele rajatakse golfiväljak, arendatakse taristuprojekte, ehitatakse spordikompleks ja saun – see nimekiri jätkub veel mitmete oluliste objektidega.

Infrastruktuuri projektidest on olulisemad arendused trammi nr 4 liini rekonstrueerimine, Priisle-Hooldekodu kergliiklustee ehitamine ning Ülemiste supervaksali projekteerimine.

Ülemiste reisiterminali puhul on tänaseks läbi viidud ideekonkurss, kus võitjaks osutus ideekavand «Tagasi». Terminali katuse all saavad kokku mitmed eri tüüpi ühistranspordiliigid – bussid, rongid ja trammid. Lähitulevikus pikendatakse trammiliini number 4 Ülemiste jaamani, mis tulevikus viib reisija lennujaamani. Ülemiste jaama planeeritakse ka Rail Baltic raudtee algusjaam ning linnaisade nägemuses võiks paikneda seal ka bussijaam.

Tänavatega seotud investeeringutest on olulisemad Laagna tee treppide renoveerimine ja uute treppide ehitamine. Suurematest tänavatest parandatakse ka Suur-Sõjamäe, Paepargi ja Ümera tänav. Lisaks sellele plaanitakse mitmete sisekvartaalsete teede taastusremonti.

Kultuuri- ja spordiobjektid

Lasnamäe on olnud, arvestades rahvastiku arvu, sportimisvõimaluste poolest vaeslapse osas. Mullu valminud Tondiraba jäähalli juurde plaanib Tallinn ehitada munitsipaalgolfiväljaku. Golfiväljak hakkab paiknema Alvari tänava 39 ja Mustakivi tee 21 alal. Pikemas perspektiivis kavandatakse Tondirabale veel siseujulat ja hostelit.

Lisaks Tondiraba piirkonnale plaanitakse sportimisvõimalusi parendada mujalgi, näiteks aadressile Punane 76 on kavandatud spordikompleksi rajamine. Tänavu plaanitakse lõpetada ka Lasnamäe Gümnaasiumi rekonstrueerimine.

Elamuehitus

Uuslinna tänava piirkonda plaanib linn mitmesuguseid korterielamute ja munitsipaalmajade arendust. Kadrioru veerel asuv Uuslinna piirkond on kesklinnale lähedal ja hea koht elamute ehituseks. Kortermajade ehitust on tänavu oodata ka Parepargi piirkonda.

Lasnamäe üldilme parendamiseks plaanib linn lõpetada Tondiloo haljasala tööd ning Ketleri asumisse Paasiku tänavale rajatakse perepark.

Äri- ja kaubanduskeskuste arendused

Linnaosavalitususe sõnul on tänavu ette näha Ülemiste City ärikeskuse laienemist, Suur-Sõjamäe tänava äärne Ülemiste asum on juba täna Tallinna üks suuremaid ärikeskusi ning tulevikus omab see veel suuremat rolli.

Lasnamäe südames Laagna tee ääres jõuab 2015. aastal lõpule Tähesaju City arendus ning samuti korrastatakse linnaosavalitsuse andmete Lasnamäe Centrumi hoone. Uued kaubanduskeskused ehitatakse Priisle teele ja Linnamäe teele. Priisle teel toimub lisaks kaubanduskeskuse ehitusele ka vajaliku infrastruktuuri rajamine.

Sotsiaalobjektid

Kevadel valmib Lasnamäe saun. Hoone üldpinnaks kujuneb 520 ruutmeetrit, millel hakkavad paiknema aurusaun, leiliruumid, pesuruumid, riietusruumid, kohvik ning juuksur. Sauna planeeritud mahutavus on 60 kohta, mis jagunevad võrdselt mees- ning naiskülastajate vahel.

«Lasnamäele rajatava sauna asukoht on logistiliselt väga hea,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Piirkond on ühistranspordiga hästi ühendatud ning saunaskäigule lisab õdusust kõrval asuv Pae park.»

Aadressile Linnamäe tee 3 rajatakse Lasnamäe Tervisemaja ja ette on nähtud ka Lasnamäe Sotsiaalkeskuse gaasikatlamaja rekonstureerimist.

Lasnamäel jätkuvad ka traditsiooniks saanud suurüritused: vanade jõulukuuskede ühispõletamine, vastlapäeva  tähistamine, Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine, jaanipidu ja mitmed teised sündmused.

Linnaosavalitsusa prioriteetsed investeeringud teostatakse lähtudes linnaeelarve võimalustest ja eraettevõtete arenguplaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles