Maailma turvalisim lennufirma kuulub austraallastele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas enne õhku tõusmist 25. oktoobril 2014 Coolangatta lennujaamas.
Qantas enne õhku tõusmist 25. oktoobril 2014 Coolangatta lennujaamas. Foto: Reuters/ScanPix

Austraallaste lennufirma Qantas on jälle maailma kõige turvalisemate nimistu tipus, tema kõrval on koha leidnud eestlastele rohkem tuttavad Finnair ja Lufthansa.

Esikoha sai austraallaste Qantas seetõttu, et lennufirma lennukitega pole kogu tegevusaja jooksul alates 1920. aastast juhtunud ühtegi õnnetust.

«Qantas on pärast 1995. aasta erastamist olnud maailma lennuturvalisuse pioneer, tulles pidevalt välja erinevate uuendustega,» lisas lennundusveebi toimetaja Geoffrey Thomas. Võrreldes kõigi teiste lennufirmadega on austraallastel ka kõige nüüdisaegsemad lennukid, mis on napilt kaheksa aastat vanad.

Teised üheksa lennufirmat, mis maailma turvalisemate nimistu tippu jõudsid, olid Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa ja Singapore Airlines.

Nimistu koostamisel selgusid muuhulgas ka maailma kõige ebaturvalisemad lennufirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles