Avalikustamise hirm pani seksiotsijad maksma

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja politsei ootab pretensioone Paveli vastu.
Põhja politsei ootab pretensioone Paveli vastu. Foto: Politsei

Kaks sõpra meelitasid suhtlusportaalides lõksu alaealisi tüdrukuid ihalenud mehi ja kahtlustuse kohaselt pressisid neilt raha välja. Teadaolevaid kannatanuid on umbes kolmkümmend, kuid politsei usub, et neid on veelgi rohkem. 

Ivani (20) ja Paveli (23) tegevus oli pealtnäha üllas, kuid sisult omakasupüüdlik – teenida ähvardamisega raha. Nii viimased pool aastat jutti.

Ilmselt pole uudiseks internetist leitavad videolõigud, kus Venemaal tegutsevad kodanikuaktivistid paljastavad suhtlusportaalides alaealisi seksile ahvatlevaid pedofiile, minnes neile videokaameraga ukse taha.

Tallinlastest sõbramehed Ivan ja Pavel otsustasid, et teevad niisugusest mõjutamisest endale püsiva sissetulekuallika. Nad lõid internetis venekeelsetesse suhtlusportaalidesse libakontod, mida illustreerisid ahvatlevais poosides kauni neiu fotod. See oli sööt.
---------

Kõigil, kel on fotodel olevate meeste suhtes pretensioone, palutakse pöörduda Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse poole telefonidel 5303 7744 või 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles