Väikeste vabrikute buum

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väikesi kööke ja tube, kus head käsitöö­šokolaadi ja -komme tehakse, tuleb Eestis aina juurde. Isegi uus tilluke Šokolaadituba on Tallinnas Musumäe veerul avatud: muu hulgas saab sealt Pärnu Allewi Magusameistri mahešokolaadi tahvleid, trühvleid, pulgakommi. Suurelt Munamäelt pärit Johni Apelsinikese JoniJoni käsitöökommide valikus on teiste kõrval Apelsinike kakaoga – imemaitsev ja õrnalt krõmps suutäis, kus kohtuvad magushapu apelsiniviil ja mõrkjas šokolaad.

Aasta lõpp tõi lettidele ka Reval Kondiitri trühvlid Reval Chocolate, milles kasutatakse Prantsuse Valrhona luksusšokolaadi ja mis viimistletakse ükshaaval käsitsi. Valikus on klassikalised trühvlid «Alati armunud», vürtsikad «Terava keelega», alkoholiga «Kerge suminaga» jt. Värske tulija on ka Chocolala, kelle karpides leidub ka rahvusmustritega šokolaadikomme. Alati tasub silma peal hoida Kõlleste Kommimeistrite ning Karli ja Linda maiustustel.

Tume teeb head

Ehkki tume šokolaad on tervisele kasulik, ei tasu sellega liialdada ennekõike selles sisalduva suhkru ja rasva tõttu. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on soovituslik päevakogus 2–4 g kakaopulbrit või 10–20 g ehk keskeltläbi 3 tükikest tumedat šokolaadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles