Sukles tahtis Libliku tappa väidetavalt 10 000 krooni pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Liblik.
Tullio Liblik. Foto: IRINA MÄGI/PM/EMF

Prokuratuuri versiooni kohaselt soovis Andrus Sukles Tullio Liblikut tappa, vabanemaks solvamise eest välja mõistetud valuraha maksmise kohustusest, Suklese advokaat peab seda põhjendust arusaamatuks.

Täna Tullio Libliku palgamõrva tellimise süüdistusega vahistatud ärimees Andrus Suklese advokaat Indrek Leppiku andmetel peab prokuratuur põhjuseks 10 000 kroonist valuraha solvamise eest.

Advokaadile teadaolevalt töötab prokuratuur versiooniga, et Sukles soovis Liblikut tappa vabanemaks «maltsa-limuka vaidluse» kohtuasjas välja mõistetud 10 000 krooni maksmise kohustusest.

«See oli vahistamise põhjendus, prokuratuuri poolne nägemus - mittevaralise kahju hüvitamise kohustusest vabanemine. Minu jaoks on selle kahtlustuse loogika täielikult arusaamatu,»  pidas Leppik prokuratuuri põhjendust ebausutavaks.

Advokaadi andmetel on prokuratuuri versioon järgmine: Sukles otsis lost24.eu kaudu inimest, kes talle Libliku võla tagasi toob, seepeale helistas mees, kes lubas Libliku hoopis maha lüüa. Leppiku sõnul on väga võimalik, et väidetav palgamõrvar oli tegelikult Liblikuga seotud provokaator.

«Ma ei välista provokatsiooni just Saarte Investeeringutega seotud isikute poolt, kuna isik, kes Suklese poole pöördus, helistas lost24.eu-st saadud andmete alusel. See oleks küll uus tase, kui kõrgharidusega isik otsib interneti vahendusel sedalaadi abi,» rääkis advokaat.

Tema sõnul on Sukles kõrgharidusega terane inimene ning pole usutav, et Sukles oleks palunud kedagi maha lüüa või sellise pakkumisega kaasa läinud.

Advokaadi kinnitusel ei annaks Libliku surm Suklesele mingit kasu. «OÜ-le MaxKinnisvara, kus on Suklese ärihuvid, ei anna mingit majanduslikku kasu Saarte Investeeringute juhatuse liikme Tullio Libliku tapmine,» ütles Leppik.

Advokaadi sõnul peab Tullio Libliku äriühing maksma Suklesele kümneid miljoneid kroone. «Suklese vastu omakorda on jõustumata kohtuotsuse alusel nõue maltsaks ja limukaks sõimamise eest 10 000 krooni, selle kohustuse osas Tallinna ringkonnakohtusse esitatud apellatsioonkaebus,» kirjeldas Leppik meeste vahelisi rahalisi nõudeid.

Andrus Suklese advokaat Indrek Leppiku sõnul tema klient kahtlustust ei tunnista. Edasine tegevuskava ja vahistamise vaidlustamise otsustavad nad lähipäevil. Kui prokuratuur Suklese kohtuni vahi alt vabastab, siis ei pruugi vahistamise vaidlustamine advokaadi hinnangul otstarbekas olla.

«Ta on ebaeetilise ja küüniliselt tegutseva ärimehe peale väga vihane, kuid pole mitte kunagi mitte kellelgi palunud teda tappa,» selgitas Suklese advokaat oma kliendi ja Tullio Libliku vahelisi suhteid.

Indrek Leppiku hinnangul peaks uurima hoopis Tullio Libliku tegusid. «Isik on kõrvaldanud kümneid miljoneid ühisest ärist, selle tegevuse kohta on karistusseadustikus selged koosseisud olemas. Mina ajakirjanikuna küsiks prokuratuurilt, miks kõnnib isik, kes on sellise summa kõrvaldanud, vabaduses,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles