Rõivas kohtub Ukrainas Jatsenjuki ja Porošenkoga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Erik Prozes / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas sõidab esmaspäeva hommikul kolmepäevasele visiidile Gruusiasse ja Ukrainasse, kus ta kohtub mõlema riigi presidendi, peaministri ja parlamendi esimehega.

Peaminister kohtub Gruusias peaminister Irakli Garibashvili, parlamendi esimehe David Usupashvili ning presidendi Georgi Margvelashvili'ga. Teisipäeval juhatavad peaministrid Rõivas ja Garibashvili sisse Eesti ja Gruusia äriseminari, kus mõlema riigi ettevõtjatel on võimalus arendada kaubandussuhteid. Samuti toimub e-riigi seminar, kus Eesti peaminister ja delegatsioon tutvustavad e-riigi võimalusi ning teenuseid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.  

Teisipäeva pärastlõunal siirdub peaminister Rõivas Ukrainasse, kus ta kohtub oma Ukraina kolleegi Arseni Jatsenjuki ning parlamendi esimehe Volodimir Groysman’iga. Samal päeval toimub ka e-riigi ja riigivalitsemise teemaline ümarlaud, kus oma kogemusi jagavad Eesti e-riigi eksperdid.

Õhtul toimub Eesti suursaatkonna poolt korraldatud töökohtumine Ukraina majandusminsitri Aivaras Abromaviciusega, kus räägitakse majandussuhetest ning reformidest, mida Ukrainal on plaanis läbi viia. 

Kolmapäeval kohtub peaminister Rõivas Ukraina presidendi Petro Poroshenkoga.

Gruusias saadab peaministrit 28-liikmeline Eesti äridelegatsioon. Rõivase visiidi eesmärk on avaldada mõlema riigi valitsustele toetust nende püüdlustes juhtida oma riiki demokraatia suunas. 

«Lääneriikide ühtsus ja tugev toetus on praegusel ebastabiilsel ajal väga oluline. Kõige enam vajab kindlat toetust Ukraina, kes samaegselt iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse eest võideldes, peab oma riiki üles ehitama. Eesti saab siin olla abiks oma reformikogemusi jagades,» ütles Rõivas.

Peaminister naaseb Eestisse kolmapäeva õhtul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles