Taliban ründas Afganistani idaosas kaht NATO baasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid patrullil Ibrahim Kheli külas Khosti provintsis.
USA sõdurid patrullil Ibrahim Kheli külas Khosti provintsis. Foto: SCANPIX

Talibani mässulised ründasid täna varahommikul Afganistani rahutus idaosas kaht NATO sõjaväebaasi, kuid liitlasväed tõrjusid nad tagasi, teatasid allianss ja politsei.

Khosti provintsis sattusid umbes kella kolme paiku öösel rünnaku alla USA juhitavad Salerno ja Chapmani baasid, vahendas AP.

Kohaliku politsei sõnul kasutas Taliban granaadiheitjaid, kuulipildujaid ja tulirelvi, kuid mässulistel ei õnnestunud erilisi kahjustusi tekitada ning nad tõrjuti tagasi. Pole teada, kas rünnakus sai viga ka võõrvägede või Afganistani armee sõdureid, NATO teatel tapeti vähemalt kümme mässulist ja veel mitu vahistati.

Liitlasväed teatasid sel nädalal, et on kinni võtnud Talibani kõrge komandöri Khostis. On ebaselge, kas tänane rünnak on selle vahistamisega kuidagi seotud.

Pakistani piiri ääres paiknev Khost on üks peamisi allikaid, kust Taliban saab võitlejaid, raha ja isevalmistatud lõhkeseadmete valmistamiseks vajalikku väetist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles