Tallinnas tegutseb Baltikumi suurim sisetingimustes olev minigolfikeskus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas on avatud Baltimaades ainulaadne sisetingimustes olev minigolfikeskus, mille viieteistkümnel rajal ootavad külastajaid mitmesugused üllatused.

Vabaduse väljakule, endistesse AHHAA keskuse ruumidesse, on rajatud salapärane paik, mis on tumedate kardinatega kaetud. Väljast paistab koht elutu, kuid uksest sisse minnes kostub kilkeid, kummalisi hääli ja laste naeru.

Väljastpoolt tumedate kardinatega varjatud paik on ka seest hämar, silma jäävad ainult neoonsed värvid, kunsttaimed ja džunglihääled. Koha atmosfäär meenutab kangesti 1990ndaid, kõikjal on kuidagi retrohõnguline.

Ruumidesse on rajatud Baltimaades ainulaadne eriefektidega minigolfikeskus, millele lähemad analoogsed keskused asetsevad üle lahe Helsinkis, Espoos ja Vantaas. Keskuse juhataja Taavo Talvoja sõnul on tegemist Baltikumi suurima sarnase sisetingimustes oleva minigolfikeskusega.

Keskuse juhataja sõnul soovitakse pakkuda peredele või noortele uudset vabaaja veetmise võimalust. Sellised keskused on väga populaarsed eeskätt Põhja-Ameerikas, sealt see idee selline keskus ehitada tuligi.

Minigolf ise-enesest on väga lihtne mäng. Mängu eesmärgiks on võimalikult väheste löökidega pall auku saada, võitjaks osutub radadel vähim lööke teinud mängija. Mäng ei ole Eestis midagi uudset, kuid eriliseks teeb mängukoha see, et laheda efekti annavad UV valgustuse käes helendavad mängulahendused, liikuvad takistused ja kõikvõimalikud häirivad helid.

Tavapääse külastajale maksab 7,90-9,90 eurot, hind oleneb kellaajast ja päevast. Elamusgolf sobib lastele alates 7. eluaastast, kuid koos perega on oodatud mõnusalt aega veetma ka väiksemad lapsed. Ühe golfiturniiri läbimiseks kulub keskmiselt 1,5 tundi, kuid see oleneb mängijate arvust ja osavusest. Elamusgolfi saab mängida igasuguses riietuses. Ruumides võib olla välisjalanõudes, kuid võimaluse korral soovitatakse kaasa võtta vahetusjalanõud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles