AirAsia lennuki otsingutes tehti läbimurre

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirAsia lennuki üks mustadest kastidest toodi maale Indoneesia mereväe ja lennuväe ühiste jõupingutuste tulemusel.
AirAsia lennuki üks mustadest kastidest toodi maale Indoneesia mereväe ja lennuväe ühiste jõupingutuste tulemusel. Foto: SCANPIX

Tuukrid leidsid eile detsembris Jaava merre kukkunud Air Asia reisilennuki mõlemad mustad kastid ning jõudsid ühe neist merepõhjast ka välja tuua. Tegemist on õnnetuse põhjuste uurimise käigus suure edasiminekuga.

«Kell 7.11 õnnestus meil see musta kasti osa pinnale tuua, mida tuntakse lennuandmete salvestina,» ütles eile Indoneesia päästeagentuuri koordinaator Suryadi Bambang Supriyadi. Salvesti saadi kätte lennuki tiiva alt ning toimetati sõjaväelennukil Jakartasse, kus Indoneesia ja Prantsuse uurijad olid valmis andmete allalaadimiseks ja analüüsiks.

Lennuandmete salvesti paistis olevat heas seisukorras ning kui ei teki mingeid komplikatsioone, saab esialgse andmeanalüüsi kätte juba mõne päeva jooksul, kuid sellest täieliku ülevaate saamiseks võib kuluda ka kuu aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles