Kuremäel tähistatakse jumalaema uinumise püha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuremäe klooster.
Kuremäe klooster. Foto: Marina Puškar.

Kuremäe ehk Pühtitsa kloostris tähistavad tuhanded inimesed Jumalaema uinumise püha, mis on ühtlasi ka nunnakloostri nimepäev.

Kuremäe kloostrisse pühast üritusest osa saama sõideti kokku üle Eesti, aga ka Lätist, Venemaalt, Ukrainast ja mujalt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku metropoliit Kornelius meenutas, et on olnud aegu, kui kloostrisse kogunes kümneid tuhandeid inimesi, kuid need ajad olid ammu. Samal ajal võib märgata, et majanduslikult raskematel aegadel, kui vajatakse ka hingelist toetust, tuleb kirikusse rohkem inimesi.

Oluline oli tänane päev kloostrile ka seetõttu, et täpselt 100 aastat tagasi sai valmis kloostri viiekupliline peakirik ning septembris täitub 100 aastat selle kiriku pühitsemisest ning siis tähistatakse ka kiriku 100. tegutsemisaastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles