Ristilased on hädas roostese kraaniveega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Toomas Huik.

Kui Risti aleviku rahvas sai endale mullu korraliku eurovee, läks raudtee ääres elavate inimeste joogivesi hukka — juba aasta aega tuleb kraanist roostene purtsuv ja halva lõhnaga vesi.

Jaama tänava elanik Igor Klimov rääkis, et kannatas uue aasta alguseni — remondi ja kaevamistega on ikka jamasid, küllap asi paraneb, kuid jaanuaris kannatus katkes, kirjutab Lääne Elu.

Klimov on keeldunud vee eest maksmast ja leiab, et veevärk peaks talle kompensatsiooni maksma, sest vannituba ja kodumasinad on rikutud, joogivee peab ta poest ostma.

Risti rahva arvates on põhjus, miks üheksas eramajas tuleb kraanist roostene vesi, suure europrojekti ajal vahetamata jäänud paarisaja meetri pikkuses torujupis, mis on pärit aastast 1907 ja mille seintele on ladestunud sentimeetripaksune sete.

Haapsalu Veevärgi meelest pole ristilaste joogiveel midagi häda, kuid neljapäeval võeti Ristil Jaama tänava tuletõrjehüdrandist veeproov ja selle tulemused selguvad tuleval nädalal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles