Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerstin-Gertrud Kärblane (vasakult) soovib õppida majandust ja embrüotehnoloogiat, paneb gümnaasiumis suurt rõhku matemaatikale ja bioloogiale ning läheb õppima kas Tartu või Tallinna kõrgkooli. Kelli Rümmel
soovib õppida arstiteadust, paneb gümnaasiumis suurt rõhku bioloogiale ja keemiale ning läheb õppima Tartu ülikooli. Kätlin Kriisa soovib õppida mööblidisaini, paneb gümnaasiumis suurt rõhku eesti ja inglise keelele ning läheb õppima Tartu kõrgemasse kunstikooli või kunstiakadeemiasse.
Kerstin-Gertrud Kärblane (vasakult) soovib õppida majandust ja embrüotehnoloogiat, paneb gümnaasiumis suurt rõhku matemaatikale ja bioloogiale ning läheb õppima kas Tartu või Tallinna kõrgkooli. Kelli Rümmel soovib õppida arstiteadust, paneb gümnaasiumis suurt rõhku bioloogiale ja keemiale ning läheb õppima Tartu ülikooli. Kätlin Kriisa soovib õppida mööblidisaini, paneb gümnaasiumis suurt rõhku eesti ja inglise keelele ning läheb õppima Tartu kõrgemasse kunstikooli või kunstiakadeemiasse. Foto: Margus Ansu/ illustratsioon Artur Kuus

Kerstin-Gertrud Kärblane, Kelli Rümmel ja Kätlin Kriisa peavad, nagu tuhanded teised Eestimaa abituriendid, tegema viie kuu pärast valiku, milline karjääriredel võiks hakata just nende tulevikku kujundama.

Need kolm klassiõde lõpetavad sel kevadel küll Tartu Tamme gümnaasiumi looduskallakuga klassi, kuid igaühel on mõttes erinevad ametid, mida kooli lõpetamise järel edasi õppida.

Ehkki lõpueksamid on alles ees ja edasiõppimine sõltub eksamitulemustest, on neiud juba ammu otsustanud, milline on just nende unistuste eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles