Kultuuriministeerium otsib Oreškinile asemikku

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Poevarguse pärast kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri kohast ilma jäänud Raul Oreškini asemele otsitakse uut inimest.

Riigisekretär kuulutas täna välja avaliku konkursi kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri ametikohale, kuhu saab kandideerida 28. jaanuarini.

Kunstide asekantsler koordineerib kultuuripoliitika kujundamist ja elluviimist arhitektuuri- ja disaini-, audiovisuaal- (sh meediateenuste ja filmivaldkonna), etenduskunstide, kirjanduse, kujutava kunsti, loomemajanduse ning muusikavaldkonnas. 

Asekantsleri peamiseks tööülesandeks on kunstide valdkonna teemade riiklik juhtimine ja sidumine, samuti kunstide valdkonna riigiasutuste, riigi osalusel asutatud sihtasutuste ning peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu kunstide valdkonna arendamine. Asekantsler korraldab ministeeriumi kaudu rahastatavate riiklike programmide rakendamist ning valdkonnaga seotud strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamist.

Raul Oreškin jäi aasta lõpus Tartu kaubamajas vargusega vahele, kui kaubamaja toidupoe turvatöötaja märkas mitmesuguseid kaupu näpanud meest ning pidas ta kinni. Selgus, et Oreškin oli varastanud veini, jäätist ja päikesekreemi, kokku 50 euro väärtuses kaupa.

«Tabatud isik oli kaine, käitus rahulikult ja kahetses tehtut. Tema suhtes alustati väärteomenetlust ning teisipäeval kuulab politsei üle turvatöötaja,» kommenteeris juhtunut BNSile Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Postimehele on teada, et varem pole Oreškinil seesuguseid juhtumeid ette tulnud.

Riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon valis Raul Oreškini kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleriks tunamullu detsembris ning tööd alustas ta mullu 9. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles