SDE otsustas valida uue juhtkonna

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / kollaaž Katri Karing

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) otsustas tänasel volikogul, et oktoobris toimuval üldkogul valitakse erakonnale uus juhatus.

Juhtorganite valimiste üldkogu päevakorda panemist toetas Rahvusraamatukogus koos olnud volikogu enamus.

«Nüüd on volikogu tahe teada. Suud said puhtaks räägitud ja sisepinged maha võetud. Valimised toovad selguse ja lubavad meil minna riigikogu valimistele vastu ühtse ja tugeva meeskonnana,» ütles volikogu esimees Ivari Padar.

«Valimised on erakonnale kasulikud nii tänase esimehe Jüri Pihli tagasivalimise korral kui ka siis, kui sotsiaaldemokraadid peaksid saama uue juhi,» lisas Padar.

Ivari Padari kinnitusel on üldkogul toimuvad sisevalimised vajalikud ka selleks, et kaasata erakonda paremini sotsiaaldemokraatidega liitunud endised rahvaliitlased ja anda neile võimalus kandideerida erakonna juhtkonda.

Ivari Padari sõnul on seda veel vara ütelda, kes erakonna uuteks juhtideks pürgivad. «Ma ise pigem eeldan, et neid kandidaate on rohkem kui kaks,» sõnas Padar.

Padari sõnul oli kõigil hea meel, et väga palju asju sai ära räägitud. «Väga palju «aga»sid oli üleval. Täna lahkuvad kõik volikogu liikmed sisemise rahuga.»

Volikogu tööst võttis osa 55 volikogu liiget.

Seni on oma valmisolekust kandideerida SDE esimeheks teatanud nii erakonna praegune juht, Tallinna abilinnapea Jüri Pihl kui ka partei juhatuse liige, parlamendi väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles