Remont kujundas kipspadriku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii tihedalt kipsskulptuure kui praegu ei ole Tartu ülikooli kunstimuuseumis, mis tegutseb peahoone Jakobi tänava poolses nurgas, nähtud juba mitukümmend aastat.
Nii tihedalt kipsskulptuure kui praegu ei ole Tartu ülikooli kunstimuuseumis, mis tegutseb peahoone Jakobi tänava poolses nurgas, nähtud juba mitukümmend aastat. Foto: Margus Ansu

Eelmise sajandi humanitaartudengid mäletavad loenguid ja keeletunde ülikooli peahoones kipskujude vahel. Uuel sajandil on neid sealses muuseumis vaatamiseks olnud hõredalt, nüüd aga on skulptuuripadrik tagasi.

Tartu ülikooli kunstimuuseum kutsub kõiki huvilisi ekslema skulptuurimetsa. Eilsest saab seal näha erakordset väljapanekut kipskujudest. Muuseumi juhataja ja antiigikogu hoidja Jaanika Andersoni andmeil on neid enne nüüdset tihedust senises hõreduses vaatamiseks olnud viimased 14 aastat.

Praktiline vajadus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles