Põlva vallavanemale esitati umbusaldusavaldus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Pelisaar.
Georg Pelisaar. Foto: Peeter Langovits

Põlva vallavolikogu seitse liiget esitasid eilsel istungil umbusaldusavalduse vallavanem Georg Pelisaarele.

Vallavanemale heidetakse ette, et sisulise dialoogi asemel käib ta lapsevanemate ja õpetajatega kohut ning on juhtinud ebaseaduslikku ehitustegevust.

Põlva vallavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Arne Tilk tõdes, et aasta jooksul on kogunenud umbusaldamiseks mitmeid põhjusi, kuid esitatud avalduses otsustati välja tuua kaks selgemat argumenti. «See, kas on hea või halb, hele või tume, on alati suhteline, aga lapsevanemate ja õpetajate huvide eiramine ning seadusest üle astumine on tegevused, millele peame volinikena reageerima,» rõhutas Tilk.

Ta viitab oma põhjenduses Põlva maavanema järelevalvemenetlusele, mille järgi rajas vald mänguväljaku riigi omandis olevale ehk võõrale maale, omamata selleks ehitusluba. «See on puhas seaduserikkumine! Kujutage ette, et teie naaber ehitab teie maale oma garaaži,» näitlikustas Tilk.

Veelgi keerulisemad teemad on aga seotud Põlva koolivõrguga. Umbusalduse esitanud volikogu liikmed juhivad tähelepanu sellele, et vallavanem Georg Pelisaare juhitud vald ei kuulanud koolivõrgu ümberkorraldamise plaane tehes lapsevanemaid ja õpetajaid, kes polnud asjade sellise käiguga rahul ning andsid eelmise aasta kevadel valla kohtusse. Möödunud sügisel saabus Tilga sõnul lapsevanemaid ja õpetajaid toetav otsus, mille vald värske info kohaselt edasi kaebab.

Tilga sõnul on tegemist selge vastandumisega, kus sisulise dialoogi asemel sõdib vald oma elanikega kohtus.

Hääletamine umbusaldusavalduse üle toimub 19. jaanuaril volikogu erakorralisel istungil, mille kutsus kokku volikogus koalitsiooni kuuluvad volinikud.

Põlva volikogu on 23-liikmeline ning umbusalduse läbiminekuks peab selle poolt olema vähemalt 12 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles