Arvatav metallivaras hukkus alajaama põlengus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval leiti Nõmmel Kalda tänaval põlenud alajaamast meesterahva surnukeha, kes oli arvatavasti metallivaras.
Esmaspäeval leiti Nõmmel Kalda tänaval põlenud alajaamast meesterahva surnukeha, kes oli arvatavasti metallivaras. Foto: Eesti Energia

Eile õhtul Nõmmel Kalda tänaval põlevat alajaama kustutanud tuletõrjujad leidsid kõrgepingetrafode vahelt mehe surnukeha.


Eile kell 20.19 tulnud teatele reageerinud Nõmme komando päästjad summutasid alajaamas leegid pulberkustutitega. Tööde käigus leiti alajaamast hukkunud mees.

Eesti Energia teatel oli mees omavoliliselt alajaama tunginud ja seadmetest saadud elektrilöögi tagajärjel hukkunud. «Sündmuskohalt saadud esialgse info kohaselt oli tõenäoliselt tegemist metallivarguse katsega. Juhtunu asjaolusid uurib politsei,» teatas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

«Meil on juhtunu pärast väga kahju. Sündmuskohalt leitud tööriistad ja seadmetele tehtud vigastused viitavad sellele, et õnnetus juhtus tõenäoliselt metallivarguse käigus. Paraku on viimasel ajal alajaamadesse sissemurdmiste arv Tallinnas ja Harjumaal oluliselt kasvanud. Ainuüksi möödunud nädalavahetusel toimus pealinna alajaamadest kaks metallivargust,» ütles Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

«Alajaamade rüüstajad põhjustavad üha rohkem ohtlikke olukordi nii endile kui ka rüüstatud paikadesse sattuvatele lastele. Seoses sellega palume inimestel anda meile teada alajaamade läheduses väljastpoolt tööaega pimedas ja erariietes toimetavatest isikutest vihjetelefonil 716 8168,» lisas ta.

Harjumaal on kolme viimase kuu jooksul alajaamades toime pandud 26 vargust ja Tallinnas 17 ning nendega tekitatud kahju ulatub ligi 2,5 miljoni kroonini. Lisaks tekitavad vargused kahju klientidele, kuna tihtilugu saab varguste tulemusel häiritud ka nende elektrivarustus, tekivad ülepinged ning hävib olmeelektroonika või tootmisseadmed.

Alajaamade lahtimurtud ustest palutakse teada anda Eesti Energia rikketelefonil 1343.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles