Onu Bella ja Peeter Volkonski, kas panete jälle hullu?

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018 Foto: Margus Ansu

Noorpõlves Eesti kultuuriilma raputanud ja publikut irriteerinud kaks meest tunnevad, et loomevallas valitseb igavus. Peagi on neil võimalus näidata, mida nemad ise veel suudavad.

Esialgu on kahe mehe, Peeter Volkonski ja Onu Bella alias Igor Maasiku ületuleva kuu ühisettevõtmisest vähe teada. Selge on vaid see, et tüübid on värvikad, nagu ka see, et kui keegi on Eestis viimastel kümnenditel üldse ühiskondliku taluvuse ja maitse piire kombanud, siis nemad kindlasti.

Teada on nii palju, et nad korraldavad märtsis mitu ühist mälestusteõhtut «2 neitsit». (Kust tuleb selline kohatuna tunduv pealkiri, sellest allpool intervjuus.) Muu pole veel selge ega kindel.

Tegelikult pole kõigile selge seegi, kellega üldse tegemist. Enamik arvab, et Onu Bella ehk Igor Maasik – tal on enda sõnul täiesti ükskõik, kumma nimega tema poole pöörduda – on muusik. Lõppeks on ta arvel ju kaheksa heliplaati, rääkimata suurte masside lavalt hullutamisest ülemöödunud kümnendil. «Mind ei saa muusikuks nimetada,» protestib ta. Enda kinnitusel on ta lihtsalt meelelahutustegelane.

«Peeter, ega sa solvu, kui sind nimetada kultuuritegelaseks?» küsib Bella (53).

Volkonski ehk Volk (60) vastab irooniliselt muiates: «Kunagi olid aunimetused, nagu teeneline kultuuritegelane ja teeneline kunstitegelane. Olid ikka tegelased!» Enda kinnitusel on ta lihtsalt vahendaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles