Riigikokku tahab pääseda 876 kandidaati

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul läksid lõplikult lukku märtsis toimuvate riigikogu valimiste nimekirjad –  vabariigi valimiskomisjonile esitasid oma kandideerimisdokumendid kümme erakonda ja 13 üksikkandidaati, mis teeb kokku 876 kandidaati.

«Esitatud nimekirju vaadates saab nentida, et Eestis registreeritud 11 erakonnast osaleb valimistel kümme, kandidaatide koguarv on samuti suurem, küll aga on võrreldes nelja aasta taguse ajaga vähem üksikkandidaate,» ütles vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu. Nimelt osales eelmistel, 2011. aasta riigikogu valimistel üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati, kokku seega 789 kandidaati.

Täispika, 125 kandidaadist koosneva nimekirjaga lähevad märtsis toimuvatele valimistele vastu Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Eesti Vabaerakond ning Keskerakond. Eestimaa Ühendatud Vasakpartei esitas 25 kandidaadi nimed, Erakond Eestimaa Rohelised seadis üles 40 ja Rahva Ühtsuse Erakond 36 kandidaati. Kõige lühem on Eesti Iseseisvuspartei nimekiri, kust leiab 12 kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles