Eesti moslemi kogukond on valmis Guantanamost saabunud jeemenlast aitama

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna mošee.
Tallinna mošee. Foto: Liir Treimann / Scanpix

Guantanamost Eestisse saabunud jeemenlane pole Eesti moslemite keskuse poole küll pöördunud, kuid nood oleksid nõus aitama tal Eesti eluga kohaneda.

Reedeti on moslemitel kõige tähtsam palvusepäev. Kui vähegi võimalik, peaksid moslemid sel päeval tulema palvetama mošeesse, mitte seda kodus tegema. Guantanamost Eestisse saabunud jeemenlane, kes õppis enne vangistamist koraani, täna Tallinna mošeesse ei tulnud.

Eesti moslemi kogukonna mufti Ildar Muhhamedšin teab Ahmed Abdel Qaderist vaid meedia vahendusel. «Kui riigiasutused meie juurde pöörduksid, öeldes, et ta vajab abi, siis aitaksime teda, kuidas saame,» ütles Muhhamedšin Postimehele täna pühapaigas. «Samamoodi, kui ta ise meilt abi paluks, siis püüaksime seda anda. Kui ta on hea inimene ja hea moslem, siis see on täiesti arusaadav. Aga meiega ei ole keegi rääkinud enne tema tulekut ega ka nüüd.»

Mošee on Muhhamedšini sõnul kõigile avatud. «Kui ta on praegu Tallinnas, võib ta siia palvetama tulla. See on nagu kirik, igaüks saab tulla ja palvetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles