Eesti avas Leedus teise aukonsulaadi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus avas eile Kaunases Eesti teise  aukonsulaadi Leedus.

Eesti aukonsul on Žaneta Simanavičienė ning tema konsulaarpiirkond on Kaunase, Marijampoli ja Alytuse maakond, teatas välisministeerium.

«Omal moel on aukonsulaadi avamine Eesti esindatuse taastamine Kaunases, kuna Eesti saatkond asus maailmasõdade vahelisel ajal Kaunases,» ütles välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

Aukonsulaat asub Kaunases aadressil Donelaicio 20, LT 44249 Kaunas. Aukonsulile saab helistada telefonil +370 6143 6198 ning e-kirja saata aadressil zaneta.simanaviciene@mfa.ee.

Eesti aukonsul Žaneta Simanavičienė on sündinud 1956. aastal ning veetnud oma varajase lapsepõlve Eestis. Ta on töötanud Leedu kõrgharidusasutustes teadlase ja õppejõuna. Alates 2007. aastast on ta professor ja ärimajanduse instituudi juhataja Kaunase Tehnoloogiaülikoolis. Praegu teeb ta tihedat koostööd ka Tallinna Tehnikaülikooliga.

Aukonsul kõneleb inglise, vene ja poola keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles