Statoil pöördus Tallinna alkoholi müügipiirangute peatamiseks kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statoil

Tanklakett Statoil peab põhiseadusevastaseks Tallinna alkoholi jaemüügi ja reklaami kitsenduste määruse punkti, mis keelab tanklates kanget alkoholi müüa, ning pöördus põhiseaduslikkuse järelevalve taotlusega riigikohtu poole - ühtlasi soovib määruse selle punkti jõustumist riigikohtu otsuseni peatada.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS leiab, et määruse punkt, mille kohaselt kange alkohoolse joogi jaemüük ei ole lubatud tankla kauplusest või tankla lähialal asuvast kauplusest, on põhiseadusega vastuolus, kuna kujutab endast põhiseaduses sätestatud ettevõtlusvabaduse piiramist.

Ettevõte märgib oma taotluses,et riigikohtu varasemas praktikas on jaatatud, et alkohoolse joogi müügi piiramine või keelamine kvalifitseerub põhiseadusest tuleneva ettevõtlusvabaduse piiranguna.

«Müügipiirangu jõustumise peatamine kuni riigikohtu otsuse jõustumiseni võimaldaks vältida kahjulikke tagajärgi nii Statoilile, teistele ettevõtjatele kui ka Tallinna linnale. On ilmne, et muutmismääruse jõustumine ajal, mil sama sätte põhiseaduspärasus on kontrollimisel, tooks Statoilile kaasa märkimisväärse kahju,» leiab kütusemüüja.

Tallinna linnavolikogu võttis alkohoolse joogi müügi ja alkoholi reklaami kitsenduste määruse vastu eelmise aasta 27. novembril ja see jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles