EVEA: riigi kohustusi ei saa panna ettevõtjate õlule

Kristi Hunt
, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni kommunikatsiooni- ja õigusdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Hunt (EVEA)
Kristi Hunt (EVEA) Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Paljudel ettevõtjatel on käibedeklaratsiooni lisa rakendamisel ikka probleeme. Ei õitse ega ohka siin keegi kergendatult.

Esimesel kuul klappis ainult 15 protsenti tehingutest ehk 85 ei klappinud ja seal oleks justkui probleeme. Nende kõigiga peaks maksuamet nüüd tegelema. Tõenäosus, et seal 85 protsendi hulgas on kõik pätid ja petturid, on minimaalne. Seal on pigem puhtraamatupidamislikud probleemid, et üks esitab oma käibedeklaratsioonis välja läinud arve ühes ja teine teises kuus. Juba on kohe vastuolu ja annab maksuametile häire. Me ise väga ei usu, et see olukorda muudaks ja ausaid ettevõtjaid enam ei häirita.

Ühtpidi on muidugi tore, et 15 protsentigi tehingutest klappis. Kindlasti on see alguse asi, aga meie hoiatasime kohe, et need ei saagi kunagi täielikult klappima. Meie sõnum on, et ei saa kõiki riigi kohustusi panna ettevõtjate õlule – selle muudatusega on seda jälle tehtud. Ei kontrollita pettureid, vaid kõik ettevõtjad peavad vastutama nende tegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles