Tulevikukoalitsioon tõotab Kaitseliidule rahalaeva

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitse ja sisejulgeoleku alased valimislubadused aastateks 2015–2019.
Riigikaitse ja sisejulgeoleku alased valimislubadused aastateks 2015–2019. Illustratsioon: Allikas: erakondade valimisplatvormid

Mis tahes võimuliit pärast valimisi ka ei moodustuks, paistab julgeoleku neliaastak juba praegu otsustatud. Riigikaitse vallas on parteid üksmeelel Kaitseliidu eelisarendamise, sisekaitses aga politseinike ja päästjate palgatõusu asjus.

Lähtudes valimisplatvormidest, peaks suurem tähelepanu ootama ees Kaitseliitu, kes sai mulluse struktuurireformiga enda õlgadele territoriaalkaitse ülesanded ja kelle võimekust neid täita on aeg-ajalt kahtluse alla seatud.

Kui teised erakonnad lubavad varustust kaitseliidule tervikuna, siis Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) läheneb isiklikult. Erakond tahab, et iga kaitseliitlasel oleks isikuvarustus, ja paisutaks organisatsiooni liikmete arvu praeguselt umbes 23 000-lt kiirkorras 30 000-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles