Märg maa pärsib viljakoristust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paks tolmupilv, mis ümbritseb põllul töötavat kombaini, näitab, et vili on tänavu väga kuiv.
Paks tolmupilv, mis ümbritseb põllul töötavat kombaini, näitab, et vili on tänavu väga kuiv. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Põllumeeste keskliidu presidendi Juhan Särgava sõnul kasvas vili tänavu hästi, kuid saagikus jäi kuuma ja kuivuse tõttu väikseks ning koristust segavad hiljutised vihmahood.

«Vili kasvas ilusasti, kuid koristamise eel selgus, et tera on oluliselt väiksem,» rääkis Särgava intervjuus ETV saatele «Terevisioon», vahendab ERR Uudised.

Kesk-Eesti on Särgava sõnul jätkuvalt Eesti viljaait ning sealne saagikus on hea, samas kui mujal ollakse lisaks kehvale saagikusele hädas vihmadega, mis segab koristustöid.

«Neil, kel vilja on, on tänavune aasta parem kui eelmine,» ütles Särgava, lisades, et üldiselt jäi kasvuaeg, mil hädasti vett vaja oli, siiski veevaeseks

Särgava sõnul ei peaks Eesti tänavu kartma ka piima hinna tõusu, sest see on meil juba euro majandusruumi keskmisel tasemel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles