Petised võtsid ohvri id-kaardi abil kiirlaenu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Ida-Virumaal võtsid kelmid ohvri id-kaarti kastutades 300 eurot, politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

39-aastane mees tegi eile politseile avalduse ja teatas, et paar päeva tagasi pöördusid tema poole kolm tundmatut meest, kes väitsid end olevat ühe firma omanikud.

Mees sõitis koos nendega Kohtla-Järve postkontorisse, kus sõlmiti kannatanu id-kaardi abil mingi leping, teatas Ida prefektuur.

Pärast dokumendi vormistamist sai mees teisest postkontorist kätte 300 eurot ja abiteenuse osutamise eest jätsid end firmaomanikeks nimetanud mehed talle 30 eurot. Hiljem selgus, et mehed võtsid kannatanu nimel võeti kiirlaenu.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et juhtunu kohta ei saa praegu rohkem infot anda.

Karistusseadustik näeb kelmuse eest kohtus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. Kui kelmuse on toime pandud isikute grupp, näeb karistusseadustik ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles