Vilja Savisaar-Toomast kutsus Brüsselisse sooviavalduste alusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Esimese europarlamendi tööaasta jooksul on Vilja Savisaar-Toomastit Brüsselis külastanud sooviavalduste alusel 125 inimest.

«Külaliste nimekirju koostame vastavalt sooviavalduste laekumisele. Saadikutele tuleb aasta jooksul mitmeid kirju, kus palutakse võimalust külastuseks nii ongi kujunenud juba üle aasta pikkune järjekord,» ütles Vilja Savisaar-Toomasti assistent Mikk Pikkmets.

Möödunud aasta jooksul käis Savisaar-Toomasti külalisena Euroopa Parlamendi tööga tutvumas 125 inimest, 50 eelmisel aastal ja 75 sel aastal.

Pikkmetsa sõnul on keskmiselt külalistegrupi suurus olnud 25 inimest, külalisi on olnud Saaremaalt, Pärnumaalt, Tallinnast, Harjumaalt.

«Nende inimeste hulgas on olnud ka keskerakondlasi, ent paljud on olnud erakondliku kuuluvuseta ning samas on olnud külalisi ka teiste erakondade liikmete seast,» märkis Pikkmets.

Külaliste seas on tema sõnul olnud väga erinevate erialade esindajaid vanustes 19 kuni 65 eluaastat, näiteks ühe järgmise grupina külastavad saadikut Brüsselis raudtee üliõpilased.

Vilja Savisaar-Toomast valiti europarlamenti Keskerakonna nimekirjas, Brüsselis on ta Euroopa Liberaalide ja Demokraatide fraktsiooni liige.

Postimees.ee uuris, keda Eesti saadikud Euroopa Parlamendis endale esimese tööaasta jooksul külla on kutsunud.

11. augustil kõikidele Eesti eurosaadikutele saadetud küsimustele vastas Savisaar-Toomasti esindaja alles eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles