Glamuurne kelm esines Eesti kodanikuna

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti identiteeti kasutanud juurabüroo «Kaitse» direktor Dionisio Zolotov (Deniss Tumarkin) on varsti juba pool aastat Moskvas vahi all olnud.
Eesti identiteeti kasutanud juurabüroo «Kaitse» direktor Dionisio Zolotov (Deniss Tumarkin) on varsti juba pool aastat Moskvas vahi all olnud. Foto: Kommersant

Moskvas jõuorganite kaasabil suurejoonelise väljapressimisskeemi organiseerinud, Eesti kodanikuna esinenud jurist kasutas suure tõenäosusega Eesti võltspassi.

Eesti kodanikust jurist osutus suurpetturiks – umbes nii võiks sõnastada viimasel ajal Vene meedias ilmunud artiklid, mis rääkisid Moskva äriringkondi ja jõustruktuure raputanud kelmi vahistamisest. Eesti passi omanud kelmi nimi on Dionisio Zolotov.

Tema vahistamisel selgus, et tegemist on uurimisorganitele juba varasemast tuntud isikuga – Deniss Tumarkiniga. Mehega, kes veel mõned aastad tagasi sattus Moskvas advokaadina väljapressimisskandaali ja pidi oma maine puhastamiseks Venemaalt ajutiseks lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles