Pressifoto nominent vahetati reeglite rikkumise tõttu välja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portree: Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner. Foto kandideerib nüüd aasta portreefoto tiitlile.
Portree: Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner. Foto kandideerib nüüd aasta portreefoto tiitlile. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL) juhatus otsustas eemaldada konkursi «Aasta Pressifoto» portreekategooria ühe nominendi nõuetele mittevastavuse tõttu ja asendas selle teise tööga.

Autor:
Autor: Foto: Andras Kralla (Äripäev)

Portreekategooria nominentide hulgas tuli teha muudatus, sest selgus, et Äripäeva fotograafi Andras Kralla esitatud töö Sandor Liivest ei olnud avaldatud.

Žürii valis portreefoto kategooriasse uueks nominendiks Järva Teataja fotograafi Dmitri Kotjuhhi töö «Tuve Kärner». Žürii arvates tõusis see pilt esile kui hea näide keskkonnaga portreest, kus klassikalisele inimese näo kujutamisele on portreteeritud inimest koos talle omase keskkonnaga.

Žürii valis pressifoto nominendid 16. jaanuaril Tallinnas. Žüriisse kuulusid Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik, fotoajakirja Positiiv dokumentaal- ja portreefoto toimetaja Annika Haas ja teletoimetaja Rasmus Kagge. Välismaalt oli žüriis Soome fotoajakirja Photo Raw Magazine peatoimetaja Hannamari Shakya ning Venemaalt agentuuri AP fotograaf ja fototoimetaja Ivan Sekretarev.

Võitjad tehakse teatavaks Eesti Ajalehtede Liidu (EALLi) korraldataval pressipeol 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles